Minut de silenci en record a la veïna de Vic presumptament assassinada a mans de la seva parella

Tots els grups municipals s'ha afegit al rebut d'aquesta nova mort


  • Comparteix:

Minut de silencia a les portes de l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Minut de silencia a les portes de l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat s'ha sumat als minuts de silenci convocats en rebuig a la mort d'una dona de Vic presumptament assassinada per la seva parella. L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha estat l'encarregat d'expressar el rebuig del municipi a 'aquest feminicidi' i la solidaritat amb la família. La concentració davant l'ajuntament ha comptat amb membres de tots els partits polítics amb representació al ple i s'ha repetit també davant l'EMD de Valldoreix.



Segons els Mossos d'Esquadra, en aquests moments la investigació se centra en localitzar el cos de la dona. La seva parella, un home de 59 anys que havia denunciat la desaparició, va ser detinguda pels Mossos d'Esquadra després que els investigadors tinguessin coneixement que havia comprat un bitllet d'avió per abandonar el país i viatjar al Marroc.

A més, els agents han localitzat indicis biològics a dins del vehicle de l'home detingut, que ha quedat a presó provisional, comunicada i sense fiança. La causa ha quedat oberta per homicidi dolós amb agreujant de parentiu. No consten antecedents judicials de violència entre la parella.

Amb la confirmació d'aquest cas, en el que va d'any hi ha hagut onze morts d'aquest tipus a Catalunya, corresponents a sis dones, dues criatures assassinades per violència masclista juntament amb la seva mare, i tres feminicidis vinculats amb finalitats de violència vicària, segons dades del departament d'Igualada i Feminismes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.