La Causa justifica l'ocupació com una 'eina de pressió institucional'

El col·lectiu, que ha ocupat el local els Gausacs usen de magatzem, allarga la mà a la colla per "exigir responsabilitats" a l'Ajuntament


  • Comparteix:

L'espai ocupat per La Causa, aquest dimecres / Foto: Cugat Mèdia

L'espai ocupat per La Causa, aquest dimecres / Foto: Cugat Mèdia

La Causa 'estén la mà' als Castellers de Sant Cugat, després que aquest dimecres hagi ocupat el magatzem i antiga seu social de la colla, un local de titularitat municipal a la rambla de Can Mora. 'Ens agradaria que la lluita sigui compartida i sumar forces per exigir a l'Ajuntament les seves responsabilitats', diu el casal en un comunicat publicat a les xarxes socials aquest divendres. La Causa defensa que l'ocupació ha de servir com a 'eina de pressió institucional' perquè el consistori posi els espais disponibles 'al servei del poble'. En aquest sentit, apunta que les entitats comparteixen necessitats: 'L'Ajuntament només fa que marejar-nos a totes'.

El col·lectiu ha explicat que tenia constància que l'espai estava "fora de conveni, a simple vista en desús i amb un històric de males condicions conegudes per tothom". És per això que van decidir "alliberar-lo per tornar a donar ús social a l'espai". Un cop hi van entrar, expliquen que "inesperadament" van trobar-se material dels Gausacs. Després d'això, asseguren que van contactar amb la colla, tot posant de manifest la "intenció d'adequar l'espai i preservar en tot moment el seu material". Són unes converses confirmades des de l'entitat castellera. De fet, la Causa assegura que està en contacte amb la junta dels Gausacs "des del primer dia" i que es reunirà amb ella.

Des de la Causa asseguren que des dels Castellers ni des de l'Ajuntament "es reivindicava com un espai en ús". "Ha sigut més tard quan s'ha creat un nou relat apel·lant que aquest és un magatzem d'arxiu en ple ús", assegura el col·lectiu.

Des dels Gausacs han reclamat que "es replantegi l'ocupació". L'Ajuntament, propietari del local, ha presentat una denúncia pels fets.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.